Duur 3,5 – 4 uur

U begint het programma om 12.00 uur bij De Lunchboxx met een heerlijk kopje koffie of thee.

Na de ontvangst neemt onze gids u mee op een ontdekkingstocht langs het industrieel erfgoed in De Binckhorst om vervolgens bij het gebouw van De Besturing aan te komen. Hier wordt u getrakteerd op lokaal gebrouwen bier en een bijpassend gerechtje, terwijl u geniet van een uniek uitzicht over het havengebied.

Daarna vervolgt u uw tocht door De Binckhorst, om uit te komen bij de tweede stopplaats aan de Komeetweg. Hier staan de eerste fabriekshallen die door de Gemeente in dit gebied werden gebouwd. Papierfabriek Jero biedt een inkijkje in een van de oudste nog actieve ambachtelijke familiebedrijven van Europa. Tijdens het laatste deel van de tocht passeert u de Laakmolen en maakt u kennis met het historische Schipperskwartier, met onder meer het voormalige havenkantoor en verderop de monumentale gasfabriek, om uiteindelijk uit te komen bij begraafplaats St. Barbara. Op deze schitterende groene locatie in het hart van de Binckhorst hoor en voel je de historie van deze indrukwekkende begraafplaats.

Tot slot neemt de gids u weer mee terug naar het startpunt, De Lunchboxx, waar u tegen 16.30 uur zult aankomen. Hier sluiten we af met een mooi glas wijn en een aantal verrassende hapjes en kunt u nog even gezellig nagenieten van alle indrukken en verhalen die u in de middag heeft opgedaan.

Enthousiast geworden?

Reserveer nu

 

Creative design from the South

Get in touch with us!